Organizatia Construieste Viitorul 2014 @ Toate drepturile rezervate

Comunicate de presa

În perioada 7-20 decembrie Corina Ungureanu si corul de copii Contrapunct vor colinda prin companii pentru a putea strânge bani şi a-l ajuta pe Ştefan

Asociaţia NonGuvernamentală „Construieşte viitorul” alături de corul de copii Contrapunct şi Corina Ungureanu, campioana mondială la gimnastică, vă invită să vă alăturaţi campaniei umanitare „Împlineşte un vis...de Crăciun”. Campania se desfăşoară în perioada 6-20 decembrie 2012 şi are ca scop strângerea de fonduri pentru Ştefan Tiru (17 ani) bolnav de cancer şi internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din Bucureşti.

Ştefan a fost diagnosticat în aceasta vară cu OSTEOSARCOM tibie stângă şi are nevoie de o proteză de 12.000 euro care să-i poată salva piciorul de la amputare. Părinţii au un salariu minim pe economie, nu pot strânge aceşti bani şi de aceea au apelat la bunăvoinţa colectivă.

Ne adresam pe aceasta cale in primul rand companiilor care doresc sa faca donatii pentru a-l ajuta pe Ştefan şi a-i împlini visul in cadrul campaniei “Împlineşte un vis...de Crăciun”.

Pentru donaţii mai mari de 500 E va recompensăm cu un colind la sediul companiei, susţinut de corul de copii Contrapunct, in perioada 07-20 decembrie 2012. Cântecele copiilor de la Contrapunct vă vor duce în atmosfera sărbătorilor, a unei lumi magice, vor trezi in voi nostalgiile copilăriei şi, cel mai important, vor mări speranţa la viaţă a unui semen de-al lor. Deschide-ţi-vă inima şi uşile pentru a primi colindul în numele lui Stefan. Daţi-ne de ştire de intenţia voastră de a-i întinde o mână, iar noi vă vom trimite copiii misionari să vă colinde la ceas aniversar, lângă bradul împodobit.

Sumele suplimentare colectate vor fi direcţionate celorlaţi copii bolnavi de cancer din cadrul secţiei de oncologie a Spitalului Marie Curie din Bucureşti, printre care se numară şi gemenii Nicolae şi Elena, care suferă de tetrapareză spastică, respectiv parapareză spastică şi au nevoie de 4.700 de euro pentru o nouă operaţie în afara ţării, la Chişinău.

În secţia de oncologie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti sunt internaţi, în fiecare lună, în medie, 25-30 de copii care au nevoie de sprijin. Părinţii au venituri modeste, iar cu fiecare zi care trece problemele lor se agravează dacă nu primesc tratamentul adecvat. De aceea asocierea cuvintelor „sprijin” si „urgent” caracterizează cel mai bine nevoia acută de ajutor pe care fiecare dintre noi îl poate oferi acestor copii, ca un dar de Crăciun pentru o şansă la viaţă si împlinirea unui VIS.

Pe lângă medicamente, aceşti copii pentru care spitalul înseamnă „acasă”, deoarece nu îl părăsesc cu lunile, mai au nevoie de pijamale, papuci de casă, jucării, rechizite şi dulciuri.

Banii si produsele strânse în perioada campaniei, 6-20 decembrie 2012, vor fi înmânaţi lui Ştefan şi celorlalţi copii pe 21 decembrie 2012.

„Listele de cadouri pentru Crăciun se umplu cu câte ceva în fiecare zi. De o parte, sunt dorinţele copiilor puse cu grijă ca Moş Crăciun să ştie ce să le aducă, iar de cealaltă parte sunt dorinţele părinţilor pentru Moş Crăciunul din ei. Însă, pentru copiii bolnavi de cancer lista este umplută cu o singură dorinţă: o şansă la viaţă. Haideţi să punem mână de la mână şi să umplem în ajun sacul Moşului cu lumină şi speranţă” – Corina Ungureanu.

„Corul de copii ContraPunct este alături de copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Marie Curie ajutând la strângerea de fonduri. Ei vor colinda, în prag de sărbători, companiile şi firmele din Bucureşti care se vor oferi să-i ajute pe aceşti copii greu încercaţi de soartă. Sperăm să deschidem inimile şi uşile câtor mai mulţi oameni” – Bogdan Petre, director, Contrapunct.